26 رجب
وفات حضرت ابوطالب علیه السلام
سید بطحاء حضرت ابوطالب علیه السلام سه سال قبل از هجرت و در سال 10 بعثت از دنیا رفت. «1» بنابر نقلی سن آن حضرت به هنگام رحلت بالغ بر 80 سال بوده است.«2» اقوال دیگر در رحلت حضرت ابوطالب علیه السلام عبارت است از: 27 جمادی الاولی، 29 رجب، 7 و 18 ماه رمضان، 15 و 17 شوال، اول و دهم ذی القعده، اول ذی الحجه.«3»
نسب حضرت ابوطالب:
نام مبارک آن حضرت عمران است، و پدرشان جناب عبدالمطلب، و مادران فاطمه بنت عمرو بن عائذ است. ابوطالب علیه السلام با عبدالله پدر پیامبر صل الله علیه و آله و سلم و زبیر بن عبدالمطلب برادر ابوینی بودند، یعنی از طرف پدر و مادر یکی بودند و سایر اولاد جناب عبدالمطلب با این سه بزرگوار فقط از پدر یکی بودند.
ایمان حضرت ابوطالب علیه السلام:
مجلسی علیه السلام می فرمایند: امامیه اتفاق دارند بر اسلام و ایمان جناب ابوطالب علیه السلام به پیامبر صل الله علیه و آله و سلم و اینکه هیچ گاه عبادت بتی نکرده است. بلکه ابوطالب علیه السلام یکی از اوصیاء حضرت ابراهیم است و امر اسلام ایمان او در شیعه مشهور است و علمای شیعه کتاب ها در ایمان آن بزرگوار تألیف کرده اند.
پیامبر صل الله علیه و آله و سلم در وفات ابوطالب علیه السلام
هنگامی که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام خبر وفات ابوطالب علیه السلام را به پیامبر صل الله علیه و اله و سلم داد، آن حضرت به شدت ملون و محزون شدند و فرمودند: «یا علی برو و او را غسل و حنوط و کفن کن و چون بر روی سریر نهادی به من خبر بده». هنگامی که آن حضرت دستورات پیامبر صل الله علیه و اله و سلم را انجام دادند و پدر بزرگوار را بر روی سریر گذاشت، پیامبر خودشان تشریف آوردند و چون نظر مبارکشان بر نعش عموی بزرگوارشان افتاد، رقت و حزن به آن حضرت دست داد و فرمودند:« ای عمو، صله ی رحم و مهربانی کردی و جزای خیر دیدی، ای عمو، در کوچکی مرا کفالت کردی و در بزرگی مرا نصرت و حمایت نمودی».«4»
با رحلت ابوطالب علیه السلام جبرئیل نازل شده به پیامبر صل الله علیه و آله و سلم عرض کرد:« یاور تو از دنیا رفت هجرت کن.»«5»
—————————————————–
1- بحار الانوار، ج19، صص24 و 25
2- منتخب التواریخ، صص 43،114
3- همان، ص43
4- شرح نهج البلاغه، ج14، ص76
5- کافی، ج1، ص440