برگزاری طرح مشکات در شهر نجف آباد
حوزه ی علمیه زهرائیه و آموزش و پرورش نجف آباد دست در دست یکدیگر
«مشکات» نام طرحی است که با مسئولیت «بسیج فرهنگیان» شهرستان نجف آباد و با همکاری «حوزه علمیه زهرائیه» به اجرا در آمد.
در این طرح 805 نفراز مدیران ودبیران نجف آباد این شهرستان دور هم گرد آمدند تا در جهت گسترش عفاف و حجاب در بین دانش آموزان مدارس خود گامی برداشته، اطلاعات ویژه ای در این زمینه کسب نمایند.
آموزش ایشان طی دو روز به صورت همایش و شرکت در کلاس انجام شد که اساتید آموزشی آن ها، از اساتید منتخب حوزه علمیه زهرائیه بودند.
گر چه طرح مشکات اولین گام برای نهادینه سازی عفاف و حجاب در مدارس این شهرستان نبوده است امّا این طرح یکی از بهترین روش های رسیدن به این مهم خواهد بود. آگاهی معلمینی که بیشترین ارتباط را با دانش آموزان داشته و می توانند الگویی تأثیرگذار باشند، می تواند راهی سریع برای رسیدن به هدف باشد.هدفی که نه تنها برای فرد بسیار حائز اهمیت است که برای خانواده و جامعه نیز بسیار مهم خواهد بود. رعایت عفت و حجاب، امنیت فردی و اجتماعی و استحکام خانواده را به دنبال خواهد داشت و این تنها یکی از هزاران ثمره ی عفاف و حجاب است.
معلمین شرکت کننده در این طرخ از اجرای چنین برنامه هایی ابراز خرسندی نموده، پس از پایان آموزش، خواهان ادامه ی طرح در مراحل بعدی شدند. تعدادی از آنها خاطر نشان کردند که اکتفا به طرح هایی چون «مشکات» به تنهایی نمی تواند برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب راه گشا باشد بلکه همکاری بیشتر معلمین و مسئولین آموزش و پرورش را می طلبد تا بیش از این به این مهم پرداخته شود.
گزارش حاکی از آناست که:با وجود آنکه این طرح برای شرکت کنندگان، به عنوان آموزش ضمن خدمت محسوب می شود امّا اشتیاق فرهنگیان در زمان شرکت در این طرح جای تقدیر و تشکر را دارد. اساتید حوزه نیز از آنجا که یکی از دغدغه های خود را گسترش فرهنگ عفاف و حجاب می دانستند، مشتاقانه و با همه ی توان علمی به آموزش پرداختند.
عناوین مورد بحث در این طرح شامل :
تربیت دینی حجاب، خود کنترلی فرهنگی، تاریخ حجاب در اسلام، پوشش از نگاه فقهی،آسیب ها و تهدیدات در حوزه عفاف وحجاب و مهارت ها و روابط بود.
علاوه بر اجرای طرح مشکات در شهر نجف آباد، به صورت متمرکز و طی سه هفته متمادی در روزهای پنج شنبه و جمعه از تاریخ 5 بهمن تا 20 بهمن، این طرح با حضور 105نفر دربخش مهردشت نیز در تاریخ 3 و 10 اسفند، در یکی از دبیرستان های شبانه روزی شهر علویجه به اجرا در آمد.
یکی از اساتید شرکت کننده در این طرح پس از اتمام دوره گفت: درونی سازی ارزش عفاف و حجاب در بین دختران بسیار مهم و البته گامی دشوار خواهد بود که علاوه بر همّت مدارس و آموزشگاه ها، همکاری خانواده و جامعه را نیز می طلبد. پدر و مادری که در پرورش فرزند خود هم چون باغبانی فهیم و کوشا تلاش کرده اند و در تمامی دوران رشد فرزند خود روشهای دینی صحیح را به کارگرفته و اجازه نداده اند آفت هایی چون؛ موسیقی حرام و نگاه ناثواب و… گل های عفت را در وجود فرزند شان پژمرده سازد، چنین فردی با حضور در مدرسه و جامعه نه تنها شادابی خود را از دست نخواهد داد، بلکه دیگران را نیز از عطر وجود خود معطر می سازد. این جاست که دختران تاج عفت بر سر نهاده و لباس زیبای حجاب بر تن می کنند و پسران نیز با غیرت در پاسبانی ناموس خود و دیگران می کوشند. وی در طی آموزش خود بر آگاهی خانواده ها در این زمینه تأکید کرد و ازمعلمین خواست که با دعوت از والدین دانش آموزان مطالبی را که در این دوره آموزش دیده اند به آن ها انتقال دهند تا روز به روز بر تعداد زنان و دختان عفیف افزوده شود و همین اندک بدحجابی در سطح شهر ها نیز به چشم نخورد و به زودی شاهد جامعه ای باشیم که مرضی خداوند و خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها است.