روز شمار دهه مبارک فجر
پنج شنبه 12 بهمن 1357
هواپیمای امام با تمام دل نگرانی هایش سرانجام صبح امروز در فرودگاه بر زمین نشست. متن پیام خوش آمد گویی که توسط استاد شهید مطهری نگاشته شده بود، توسط یکی از دانشجویان قرائت شد. ماشین حامل حضرت امام در میان سیل جمعیت خروشان ایران اسلامی راهی بهشت زهرا گردید تا ضمن تجدید پیمان با شهدای انقلاب اولین دیدار را با مردم که او را به عنوان امام خود با عشق و علاقه پذیرا گشته بودند، سخن بگوید سپس امام سخنرانی تاریخی خود را آغاز می کنند.
جمعه 13 بهمن 1357
از اوائل صبح سیل مشتاقان از سراسر تهران به سمت مدرسه ی علوی سرازیر شده است، امام در این روز علی رغم ازدحام جمعیت و خستگی بیش از حد برای جمعی از روحانیون سخنرانی کردند « … ما چطور قبول کنیم از یک آدمی توبه را و بگوییم این سلطان باشد و حکومت نکند و فقط سلطنت کند. این توبه همه می دانیم یک نیرنگ بیش نیست تا ما را به این وسیله بازی دهند …»
شنبه 14 بهمن 1357
حضرت امام طی یک مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه رفاه اعلام کردند: شورای انقلاب حکومت موقت تعیین خواهد شد و حکومت موقت، موظف خواهد بود که مقدمات رفراندم را تهیه کند. همچنین قانون اساسی که تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته می شود. ایشان دولت بختیار را غیر قانونی اعلام کردند و گفتند: کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.
در پی جلسه ی اعضای شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
یکشنبه 15 بهمن 1357
امام خمینی در یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور 300 خبرنگار ایرانی و خارجی شرکت کردند وفرمودند: « … رژیم سلطنتی از اول غیرقانونی بود. مجلس مؤسسان به زور تأسیس شد. به این ترتیب رژیم شاه از اول جنبه قانونی نداشت. ما این دولت را نمی توانیم بپذیریم. ملت ایران رأی به سقوط سلطنت داده است … .
امام در این روز با سخنرانی در جمع عده عظیمی از روحانیون سخنانی بیان کرد: « … پیروزی ملت مرهون اقدامات علما اولا و سایر طبقات ثانیاً بوده اسـت. شـما علما همان طور که وظیفه ی شرعی تان است که امام امت باشید و در مسائل امت پیش قدم باشید و مفاسد را از ملت دفع کنید بحمدالله قیام به امر فرمودید و من از جانب ملت ایران از شماها تشکر می کنم . خداوند ان شاء الله روحانیت را حفظ کند … »
دوشنبه 16 بهمن 1357
حضرت امام طی یک مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه رفاه اعلام کردند: شورای انقلاب حکومت موقت تعیین خواهد شد و حکومت موقت، موظف خواهد بود که مقدمات رفراندم را تهیه کند. همچنین قانون اساسی که تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته می شود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام کردند و گفتند: کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم. در پی جلسه اعضای شوای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
سه شنبه 17 بهمن 1357
در حالی که گفته می شد آمریکا سرگرم گفتگو با گروه های مخالف رژیم ایران و شاپور بختیار است، وزارت خارجه ی آمریکا یک بار دیگر تأیید کرد که آمریکا از قانون اساسی و دولت و شاپور بختیار، حمایت می کند. در این روز بر اساس دستور امام که مردم با راهپیمایی نظر خود را نسبت به دولت مهندس بازرگان اعلام دارند، راهپیمایی های گسترده ای در تمام نقاط تهران و بیشتر شهرهای کشور به راه افتاد.
چهارشنبه 18 بهمن 1357
با توجه به راهپیمایی سرنوشت ساز نوزدهم بهمن، حجم عظیمی از مردم شهرها به سوی تهران سرازیر شده اند و این در حالی است که در تمام نقاط ایران قرار است این راهپیمایی انجام گردد. خیابان های تهران نیز در این روز شاهد راه پیمایی های خود جوش بود. در این روزهای حساس و با توجه به دستور امام، همه سعی می کردند با شرکت در راهپیمایی حضور خود را به معرض نمایش بگذارنـد. در ایـن روز نیز راهپـیمایان مثـل هـر روز به سوی مقـر امام و یـا دانـشگاه تـهران حـرکت می نمایند.
پنج شنبه 19 بهمن 1357
از حوادث شیرین این روز، حضور تعداد کثیری از پرسنل نیروی هوایی در منزل امام بود. عکس بزرگی از حضور این پرسنل در منزل امام در حالی که لباس فرم در برداشتند و به امام احترام نظامی می گذاشتند در صفحه ی اول روزنامه ی کیهان به چاپ رسید و نزدیکی های ظهر که روزنامه ها در مسیر راهپیمایی توزیع می شد، جمعیت از خوشحالی بیعت آنان با امام به وجد آمده بودند.
جمعه 20 بهمن 1357
از نخستین ساعات بامداد امروز، سیل جمعیت به سوی دانشگاه تهران، به حرکت در آمد و تمام نقاط داخلی دانشگاه از جمعیت پر شد و بلندگوهایی که توسط مسئولین برگزاری مراسم در تمام نقاط دانشگاه و خیابان های اطراف نصب شده بود، به خوبی صدا را به گوش همه ی حاضران می رساند. مهندس بازرگان در ساعت 11 صبح به دانشگاه آمد که در این هنگام فریاد « سلام بر بازرگان، نخست وزیر ایران » دانشگاه را به لرزه در آورد.
شنبه 21 بهمن 1357
با آغاز درگیری مسلحانه، پرسنل انقلابی نیروی هوایی برای تسلیح مردم در ازاء کارت پایان خدمت سربازی، یک قبضه سلاح وهفت فشنگ در اختیار آنان قرار می دادند. و ساعت 4 و نیم بعد از ظهر کلانتری تهران نو پس از 5 ساعت زدو خرد شدید .
یکشنبه 22 بهمن 1357
با طلوع آفتاب، کلانتری های جوادیه و تهران نو نیز سقوط کرد و در مناطق شرق تهران تقریباً کلیه ی کلانتری ها به دست مردم افتاد و فقط قرارگاه «عشرت آباد» - که واحدهایی از گارد شاهنشاهی در آنجا حضور داشت – مقاومت می کرد و دائم به سمت مردم شلیک می نمود.
با اعلام سقوط رادیو تلویزیون و شروع برنامه و پخش پیام امام، صدای شادی از همه جا برخاست. رزمندگان مسلح و مردمی که گام به گام با شعار دادن و هر کمکی که امکان پذیر بود به یاری انقلاب می شتافتند.