همایش وحدت حوزه و دانشگاه
همایش وحدت حوزه و دانشگاه
در روز چهارشنبه همایشی تحت عنوان «همایش وحدت حوزه و دانشگاه» برگزار گردید. این برنامه که با همت مدرسه ی علمیه زهرائیه سلام الله علیها و در سالن شهیده موسویان این مدرسه برگزار گردید، به ارتباط هرچه بیشتر حوزویان و دانشجویان به ویژه در زمینه ی اردوهای جهادی پرداخت.
در ابتدای برنامه سرکار خانم جامعی مسئول اردوهای جهادی دانشگاه به بیان اهمیت اردوهای جهادی و لزوم همراهی طلاب با این اردوها پرداخته، ابراز امیدواری نمودند که این همکاری هرچه بیشتر و بهتر ادامه یابد.
ایشان در سخنان خود به تأثیرگذاری طلاب و مبلغه های همراه اردوهای جهادی بر روی روستائیان و دانشجویان همراه اشاره کردند و بیان داشتند این نقش ها مثل نقش مادر و یا خواهری است که همه در آن فضا به آن نیاز دارند.
خانم جامعی با اشاره به جایگاه اردوهای جهادی ابراز داشتند که اعزام شدگان به این اردوها در هنگام حرکت از تمام تعلّقات دنیایی حتی گوشی همراه خود را دور می سازند و یک شیوه ی دیگر زندگی کردن را تجربه می کنند و به درک مطالبی می پردازند که بارها شنیده اند و توجهی به آن نداشته اند.
در این برنامه حجة الاسلام احمدی نماینده ولی فقیه در سپاه ناحیه نجف آباد نیز حضور داشتند که حضّار چند دقیقه ای هم از صحبت های ایشان بهره مند شدند.
در ادامه ی برنامه جناب آقای فاضل به ایراد سخنرانی پرداختند و حول دو محور وحدت حوزه و دانشگاه و مسئولیت خواهران طلبه بعد از اتمام دروس حوزوی صحبت نمودند .
ایشان از قول حضرت امام بیان کردند که علوم جدید و علوم قدیم، درست است که مرزهایشان جدای از هم است اما هر دو یک هدف را تعقیب می کنند و آن حقیقت هستی است. اما چون دانشگاه ها از غرب وارد کشورها شد و از جمله کشور ما؛ به شدت استعمارگران و به خصوص انگلیسی ها اصرار بر این دارند که در دانشگاه ها، علوم جدیده که پشتوانه علمی دارد و قوانین هستی را از طریق آزمایش و تجربه ها به دست می آورند، منحصر به مدرنیته سازند و هر چه را از ابعاد دیگر است از گذشته قلمداد کنند و بگویند وارد شدن این ها به حوزه ی یکدیگر بر خلاف مدرنیته است و عده ای هم فریب این قضیه را خوردند.
از نظر ایشان وقتی طلاب فارغ التحصیل می شوند: 1- نباید ارتباط خود را با حوزه از دست بدهند. 2- آنچه را بالقوه آموخته اند به بالفعل برسانند و با توجه به هر آسیب، کارگاهی را تشکیل داده و بعد از طرح سوال ها و بیان آسیب ها خروجی این دوره ها را به کار بندند و قبل از هر چیز مخاطب خود را شناخته و خروجی را با اخلاق و روحیه ی آنها تطبیق دهند.
درس خواندن در حوزه به این دلیل است که بر اندیشه ها تأثیر بگذارند پس باید «باورها و شناخت ها» و «ارزش ها و ضد ارزش ها» را تغییر داد و اگر بتوان این دو گروه را اصلاح کرد می توان رفتار را هم اصلاح کرد.
شیوه یک مبلغ باید به این صورت باشد که درد را تشخیص داده و درمان را پیاده کند امّا آوردن بیمار کار ما نیست، یعنی باید مخاطبانی که دیگران جذب کرده اند را نگه داریم.