پيداكردن گمشده
بسم الرّب
بی اطلاعم از سایر موجودات اما بی شک انسان موجودی است که همواره به دنبال تعالی و بهبود خویشتن است. شبانه روز در جست و جوی گمشدهاش، خوش بختی ای که در میان شلوغی های زندگی - ناگزیر از طرز تفکر، محیط و اطرافیان- در راه های مختلف قدم برای پیدا کردنش میگذارد. با علم به فانی بودن دنیا و نامحدود بدون ظرفیت آدمی (بی حد و مرز)، واجد احساساتی که گاه با یک کلمه بیان می شوند و گاه حتی مثنوی نامه ای قاصر از بیان حال و هوایش.
هیچ کس توانای رسوخ به هزار توی ذهن دیگری را ندارد، گاه پر شور و پر تلاطم، گاه بی رمق و خسته.
دقیقاً آنجایی که احساس می کنی از زندگی جامانده ای، نفس ها به شماره افتاده اند؛ ناگاه تلنگری، كورسوي اميدي، روزنه ي نوري رخ مي نمايد از لا به لاي لايه هاي زيرين زندگي و انگار به زندگي معنايي منحصر به فرد مي بخشد، گويا شعري كه پيامي دارد، پيامي كه رسالت يگانه زندگي ات را متحول مي كند. كاري مي كند كه رفتار كني و به زبان بياوري به آنچه كه فكر مي كني، تا مبادا پشيمان شوي و حسرت روزهاي از دست رفته ات را بخوري.
پائيز آمد با ماه مهر. پادشاه فصل ها، مدعي براي اثبات زيبايي سقوط، مهر آمده براي تمديد مهرباني، فرشي گسترانده از برگ هاي خوش رنگ براي دوستداران بي بهانه. براي تداعي مهرباني روزهاي پرالتهاب كودكي درس و مدرسه.
در اين مدتي كه از ثبت نام تا ورود به مدرسه علميه مي گذرد، هر روز پرشورتر، شوق رفتن و رسيدن بيش تر مي شود. انگار هر روز دلتنگ تر و منتظرتر، گويا قرار است بروم، جايي كه پناهي است براي دغدغه هاي روزمره، پناهگاهي امن براي آسودن با خيال راحت همان جايي كه با نشاط فراوان به خانهاي گرم زير سقفي امن و آسوده خود را آماده مي كني براي رويارويي باغوغا و هياهوي جهان.
آغاز عشق به دروس حوزوي از كي و كجا بود؟! شايد از وقتي كه فهميدم بدون تحقيق و به تقليد از اطرافيان مسلمان شدم. و هر از گاهي فكر مي كردم؛ چرا خدا، چرا اسلام، چرا شيعه؟ چرا مسلمان و هزاران چراي بي جواب ديگر، ولي افسوس دريغ از جرأت و جسارت پا گذاشتن به عرصه شناخت، زنجيري از ترس و كفر دست و پاگير و زمين گيرم كرده بود.
هر روز سوالات بي جواب افزون مي گشت و من! درمانده تر از قبل، تا زمان عنايت و نيم نگاهي نظر لطف براي خاموش كردن آتش تب پيدا كردن گمشده ي ناپيدا و دليلي براي جسارت ورود به عرصه ي علوم حوزوي.
خدا شكرت
ع- حاجي صادقيان
پايه اول - مهر 1397