برگزاری جلسه ی اخلاق ویژه اساتید و مبلغان
برگزاری جلسه ی اخلاق ویژه اساتید و مبلغان در سالن اجتماعات شهیده موسویان حوزه ی علمیه زهرائیه
دوشنبه 12/12/1392 جلسه ی اخلاقی با حضور مبلغان و اساتید حوزه ی علمیه زهرائیه برگزار شد.
سخنران ویژه ی این جلسه حجه الاسلام و المسلمین ابوالفضل شیخی بود. وی موضوع بحث را موانع رسیدن به کمال اعلام کرد و گفت: حسد یکی از این موانع است در روایات آمده است الحسد ماهق الحسنات؛ حسد خوبی ها را از بین می برد. وی به تفاوت غبطه و حسد پرداخت و گفت: حسد از منافق و غبطه از مؤمن است و حسود بی دین از دنیا خواهد رفت. او در ادامه تکبر را مانع دیگری برای رسیدن به کمال برشمرد و افزود تکبّر نفرت خدا و مخلوق را به دنبال خواهد داشت. در قرآن سوره ی مبارک نحل آیه 22 خداوند جایگاه متکبّر را جایگاه بدی معرفی می کند و در روایات نیز آمده است؛ کسی که ذره ای تکبّر داشته باشد، بهشت نمی رود (محجه البیضاء، ج6، ص216)
آقای شیخی گفت: البته تکبّر در سه جا نیکو است؛ در مقابل دشمن، در مقابل متکبّر و تکبّر زن در مقابل مرد نامحرم. وی ادامه داد سومین مانع عجب است. عجب انسان را از طلب علم باز می دارد و او را به سمت نادانی و ناحقی کردن به دیگران (خدا و خلق) می کشاند. وی بر دوری از رذایل تأکید کرد و افزود چهارمین مانع بخل است که مذمت ترین موانع است. بخل در زمینه ی مالی و توانائی در موعظه معنا پیدا می کند انسان باید هر کجا می تواند نصیحت کند که طبق فرموده ی قرآن نجات یک فرد برابر با نجات کل جامعه ی بشریت است. البته شرایطی نیز وجود دارد؛ این که در ابتدای امر شروع به موعظه نکنید و نیز احتمال تأثیرگذاری بدهیم. وی همچنین افزود؛ بخل در همه ی مواضع ناپسند است مگر برای زن در خرج اموال شوهرش.
استاد اخلاق در پایان طمع را پنجمین مورد موانع معرفی کرد و ادامه داد، درنیت ها و اعمالمان طمع نداشته باشیم مثلا به خاطر موقعیت فرد به کسی سلام کردن، باعث از بین رفتن دو سوم ایمان می شود. طمع ممدوح طبق فرمایش قرآن (شعرا، آیه 51) جایی است که انسان گنهکار طمع به مغفرت خداوند دارد.